Ajankohtaista

Erikoissijoitusrahasto UB Metsä suljetaan merkinnöiltä määräajaksi

 

Suomalaisiin metsätiloihin sijoittava Erikoissijoitusrahasto UB Metsä on saavuttanut toimintansa aikana suuren suosion sijoittajien parissa. Vuoden 2019 aikana UB Metsä keräsi merkintöjä noin 60 miljoonan euron arvosta, ja rahaston koko oli joulukuussa 2019 kasvanut yli 213 miljoonaan euroon. Merkintöjen suuresta määrästä johtuen käteisvarojen osuus rahastossa on kasvanut tavoitetasoa selvästi suuremmaksi, kun rahaston sijoituspolitiikkaa vastaavia sijoituskohteita ei ole löytynyt yhtä nopeassa aikataulussa. Tästä johtuen UB Metsä -rahaston merkintöjen vastaanottamista on päätetty rajoittaa. Tällä toimenpiteellä pyritään varmistamaan, että rahastoon tulevat varat kyetään jatkossakin sijoittamaan järkevästi ja rahaston tuottotavoitteen mukaisesti turvaten samalla rahaston riittävä sijoitusaste. 

 

UB Metsä -rahaston tuotto-odotuksen ja osuudenomistajien edun turvaamiseksi UB Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on päättänyt rajoittaa merkintöjen kautta tulevaa rahavirtaa sulkemalla 16.3.2020 merkintäikkunan. Seuraavat merkinnät vahvistetaan arviolta 15.6.2020 arvoon. Rahastomerkintöjen väliaikainen keskeyttäminen ei vaikuta rahasto-osuuksien lunastamiseen. Rahastosta tehtävät lunastukset toteutetaan sääntöjen mukaan normaaliaikataulussa. 

 

Lisätietoja saat UB Rahastoyhtiöstä rahasto@unitedbankers.fi ja asiakaspalvelustamme puhelimitse 09 2538 0320 tai sähköpostitse sijoita@unitedbankers.fi.