Historia

United Bankers perustettiin vuonna 1986 ja se aloitti arvopapereiden välitystoiminnan vuonna 1987. Nykyään UB:n liiketoiminta-alueita ovat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut.

Arvopaperinvälitys

UB:n välitystoiminta alkoi Helsingin Pörssissä 1987. UB Pankkiiriliike, sittemmin UB Securities on ollut Nasdaq Helsingin jäsen vuodesta 1986 ja Eurexin jäsen vuodesta 2009. Välityspalveluja tarjotaan nykyään yli 40 markkinalle ja institutionaalisia asiakkaita on yli 20 maasta.

Omaisuudenhoito

Suomalaisten vaurastuminen ja kiinnostus sijoittamiseen kasvoivat ripeään tahtiin 1990-luvulla. Lupaavien kasvunäkymien ansiosta varainhoito keskitettiin omaan yhtiöön, UB Omaisuudenhoitoon, vuonna 1995. Yksilöllisten varainhoitoratkaisujen lisäksi tuote- ja palveluvalikoimaa on vuosien varrella täydennetty muun muassa strukturoiduilla sijoituslainoilla sekä rahastoilla.

Rahastojen hallinnointi

UB Rahastoyhtiö Oy perustettiin vuonna 2007 vastaamaan UB:n rahastojen hallinnoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä. UB:n ensimmäinen oma rahasto perustettiin vuonna 2006. Rahastoliiketoiminta laajeni merkittävästi, kun UB Rahastoyhtiö osti vuoden 2011 lopulla Aventum Rahastoyhtiön liiketoiminnan. Omien rahastojen lisäksi UB Rahastoyhtiö tarjoaa hallinnointipalveluja myös ulkopuolisille rahastoille.

Pääomamarkkinapalvelut

Konsernin rahoituspalveluiden valikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja erityisesti lainaperusteiseen rahoitukseen. Yritysrahoitusrahasto sekä verkkoalustalla toimiva joukkorahoituskanava täydentävät erinomaisesti perinteisiä osakepohjaisia rahoitusjärjestelyvaihtoehtoja. UB toimii neuvonantajana myös erilaisissa yritysjärjestelyissä.