Företag

Ett finländskt företag inom placeringsbranschen

United Bankers är ett företag som erbjuder placeringsprodukter och -tjänster. UB, en inhemsk koncern inom placeringsbranschen, grundades 1986 och startade affärsverksamheten med värdepappersförmedling. Idag ingår kapitalförvaltnings- och kapitalmarknadsverksamhet i koncernens affärsverksamhetsområden. Inom kapitalförvaltningen har bolaget specialiserat sig på lösningar inom realtillgångsplaceringar. United Bankers Abp har sedan november 2014 varit listad på marknadsplatsen First North Finland som upprätthålls av Nasdaq Helsinki Oy.

United Bankers är ett medelstort inhemskt företag inom placeringsbranschen och ingår inte i några bankgrupper. Ett starkt team-arbete erfarna och yrkesskickliga personer emellan är bolagets grundläggande styrka. Bolaget strävar till en lönsam tillväxt inom sina affärsverksamhetsområden. Målsättningen är att bli en känd aktör inte bara i Finland utan även i de övriga nordiska länderna.

”United Bankers, eller UB vänner emellan, fick sitt namn av en slump i mitten på 80-talet då man valde ett engelskspråkigt namn för att skilja sig ur mängden dåvarande bankirfirmor i gamla börssalen på Fabiansgatan. Namnet har dock i åratal varit missledande för både kunder och samarbetspartners, och många frågar oss fortfarande i vilket land vårt huvudkontor ligger. Personer som inte är bekanta med finansbranschen vet sällan att vi är ett helt inhemskt företag inom placeringsbranschen och till största delen ägs av våra nyckelpersoner. Tillväxten under se senaste åren har visat att namnet ändå inte är alls missledande. Våra experter utgör idag ett av Nordens tuffaste team inom finansbranschen – ett verkligt United Bankers.” Patrick Anderson, verkställande direktör, United Bankers Abp

Se Patrick Andersons interjuv här angående händelserna under 2018.

Koncerndiagram

Värderingar UB:s strategi Historia Ansvarsfull placering

För investerare

United Bankers Abp är ett solvent bolag med en lång histora inom placeringsbranschen. Vi vill skapa nytt men vi värdesätter även stabilitet och långa traditioner. Fortsatt verksamhet med hög yrkesskicklighet säkerställs av att nyckelpersonerna är delägare. Som en del av United Bankers tillväxtstrategi listades bolaget på marknadsplatsen First North Finland i november 2014.

Varför placera i United Bankers?

UB har en mycket stabil ekonomisk historia och bolaget har finansierat sin affärsverksamhet nästan enbart med resultatfinansiering. Bolaget har inga långfristiga skulder. Bolaget har under de senaste åren koncentrerat sig på att förverkliga sin tillväxtstrategi och lagt grunden för tillväxt även i framtiden bland annat genom företagsförvärv och genom att etablera nya affärsverksamheter. Bolaget tror att efterfrågan på placeringstjänster och -produkter kommer att öka i framtiden.

”Jag vill vara med om att bygga ett bolag som jag kan vara stolt över. Ifall du tror att jag inte är den enda på UB som inspireras av professionalism, laganda, framgångar, mänsklighet och framförallt hårt arbete lönar det sig för dig att bekanta dig närmare med United Bankers som placeringsobjekt.” Patrick Anderson

Finansiella rapporter Förvaltning Aktieinformation Ekonomisk utveckling och mål Investerarrelationer Investerarkalender

Kontakta oss

(FI)

Lisätietoja sijoittajaviestintään liittyen antaa:

Nina Nummela

Nina Nummela

sijoitusasiantuntija
Puh. +358 (0)9 2538 0344
nina.nummela@unitedbankers.fi
Inka Noramaa

Inka Noramaa

johtaja, yksityisasiakkaiden varainhoito
Puh. +358 (0)9 2538 0323
inka.noramaa@unitedbankers.fi

Karriär i UB

Vi söker till UB ny toppkompetens med branscherfarenhet. Vi erbjuder dig en tillväxtorienterad och dynamisk arbetsmiljö i kärnan av Helsingfors, intressanta och mångsidiga arbetsuppgifter och en verklig möjlighet att skapa en karriär och bli delaktig av företagets framgång.

Se våra lediga tjänster här