UB Smart sai täydet viisi tähteä Morningstarin rahastoluokituksessa

9.10.2018 United Bankers

United Bankersin UB Smart -rahasto on saanut Morningstarin luokituksessa täydet viisi tähteä. Morningstar on puolueeton kansainvälinen sijoitusanalyysien ja -vertailujen tuottaja. Morningstarin viisi tähteä kuvaavat rahoitusvälineen korkeaa tuotto-odotusta verrattuna rahaston riskiin ja vertailuryhmään. UB Smartin keskimääräinen vuosituotto viimeiseltä kolmelta vuodelta oli 7,31 prosenttia ja se ylitti Morningstarin vertailuryhmään kuuluvien rahastojen keskiarvon peräti 4,15 prosentilla. Morningstarin arvioimista rahastoista vain 10 prosentille myönnetään viiden tähden luokitus.

UB Smart -rahaston varat sijoitetaan pääasiassa kansainvälisille osake- ja joukkolainamarkkinoille sekä reaaliomaisuuteen ja se on suunnattu sijoittajille, jotka haluavat kattavasti eri omaisuuslajeihin hajautetun salkun. Rahasto tarjoaa myös laajan maantieteellisen hajautuksen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä UB Smart -rahastomme ensimmäiseen viralliseen luokitukseen. Morningstarin tähtiä voi saada, kun rahasto on toiminut samalla strategialla vähintään kolme vuotta. Positiivinen yllätys oli, että Smart sai täydet viisi tähteä heti, kun kolme ensimmäistä vuotta tulivat täyteen. Tähän vaikutti erityisesti tasainen tuottokehitys koko kolmen vuoden periodin ajalta. UB Smart tarjoaa vaivattoman ratkaisun sijoittajalle, joka toivoo laajaa hajautusta sekä maantieteellisesti että omaisuusluokittain”, kertoo UB Omaisuudenhoidon toimitusjohtaja Jani Lehti.

Lisätietoja:
Jani Lehti, toimitusjohtaja, UB Omaisuudenhoito Oy
Sähköposti: jani.lehti@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 940 037, 09 25 380 322