Korkomarkkina

Korkomarkkinan näkymiä 2025

Vuosi 2025 näyttää korkomarkkinoilla myönteiseltä, sillä korkojen laskun odotetaan jatkuvan myös alkaneena vuonna.
Jarmo Riikonen, salkunhoitaja

Vuosi 2024 oli korkosijoittajalle suosiollinen. Vuoden 2022 lopulla alkanut inflaation hidastuminen jatkui myös vuonna 2024. Samalla myös talouskasvu hiipui, mikä loi Euroopan keskuspankille edellytykset aloittaa ohjauskorkojen laskut. Tämä hyödytti erityisesti korkosijoittajaa. Kaikki UB:n kolme korkorahastoa saavuttivat vuonna 2024 positiiviset, 3,9–7,4 %:n, tuotot. UB:n korkorahastot sijoittavat vain euromääräisiin korkosijoituksiin.

Korkomarkkinoiden näkymät pysyvät valoisina vuonna 2025

Vuosi 2025 näyttää korkomarkkinoilla niin ikään myönteiseltä, sillä korkojen laskun odotetaan jatkuvan myös alkaneena vuonna. Euroalueella sekä Yhdysvalloissa inflaatio hidastui päättyneenä vuonna 2–3 prosentin haarukkaan, mikä loi olosuhteet keskuspankkien koronlaskuille vuonna 2024. Korkojen odotetaan jatkavan laskutrendillä myös vuonna 2025.

 

Tämän vuoden käynnistyessä rahapolitiikan näkymät ovat jossain määrin eriytyneet Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. Euroalueen talouskasvuodotuksissa ei ole hurraamista, ja Euroopan keskuspankin ennustetaankin jatkavan asteittaisia koronleikkauksia koko vuoden ajan, kunnes ohjauskorko saavuttaa noin 1,5–2,0 prosentin tason. Yhdysvalloissa talous on sen sijaan Eurooppaa paremmassa kunnossa. Vahvojen talouskasvunäkymien vuoksi keskuspankki Fed edennee korkojen leikkauksissa euroaluetta hitaammin. Markkinoilla ennakoidaan, ettei ohjauskorko laske Yhdysvalloissa alle 4 prosentin.

 

Yhdysvaltojen paremman talouskasvun vuoksi UB:n korkorahastot ovat jo hajauttaneet maantieteellisesti painoa sikäläisten yhtiöiden euromääräisiin lainoihin. Toimialoista korkojen lasku hyödyttää varsinkin kiinteistösektoria, jonka painoa on nostettu rahastoissa edelliseen vuoteen verrattuna.

 

Euroopan keskuspankin tulevien koronlaskujen ansiosta vuosi 2025 näyttää korkosijoittajan näkökulmasta edelleen valoisalta, ja korkorahastojen tuotto-odotus säilyy positiivisena. Tämä puoltaa omaisuusluokan roolia sijoitussalkun keskeisenä hajautuskomponenttina. Korkosijoitusten arvonvaihteluiden väheneminen volatiilien vuosien jälkeen onkin palauttanut niiden aseman salkun kehityksen vakauttajana.

 

Vaikka näkymä korkomarkkinoilla on tällä hetkellä varsin suotuisa, on riskejäkin ilmassa. Yllättävät geopoliittiset tapahtumat ja Trumpin mahdollisesti asettamat tuontitullit saattavat aiheuttaa epävarmuutta markkinoilla vuoden 2025 aikana.

United Bankersin korkorahastot

UB High Yield

Ub High Yield

 

UB High Yield -rahaston varat sijoitetaan korkoinstrumentteihin, pääasiassa high yield -yrityslainoihin. Lue lisää UB High Yield -rahastosta »

UB Korko Plus

Korko Plus

 

Rahaston varat sijoitetaan pääasiassa pankkitalletuksiin sekä lyhyisiin ja matalariskisiin korkoinstrumentteihin. Lue lisää UB Korko Plus -rahastosta »

UB Lyhyt Korko

Ub Lyhyt Korko 2880X1218

 

UB Lyhyt Korko sopii sijoittajalle, joka etsii matalan riskitason korkosijoituskohdetta. Lue lisää UB Lyhyt Korko -rahastosta »

Tutustu monipuoliseen rahastovalikoimaamme »

Kysy lisää asiantuntijoiltamme
puh. 09 2538 0320 tai e-mail sijoita@unitedbankers.fi

Esitetty informaatio perustuu UB:n omiin arvioihin ja UB:n luotettavina pitämiin lähteisiin. Johtopäätösten perustana oleva informaatio voi muuttua nopeasti, ja UB voi muuttaa markkinanäkemystään ilman eri ilmoitusta. Mitään esityksen kautta saatavaa informaatiota ei pidä sellaisenaan käsittää kehotukseksi ryhtyä sijoitustoimenpiteisiin. Tehdessään sijoituspäätöksiä tulee lukijan perustaa ne omaan arvioonsa sijoituskohteesta ja siihen liittyvistä riskeistä sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa.

 

Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Rahastoon tehdyn sijoituksen arvo voi nousta tai laskea ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahaston aikaisempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä eikä sitä voi käyttää tulevien tuottojen ennustamiseen. Rahastolle asetettua tavoitetuottoa ei välttämättä saavuteta. Riskit on esitelty tarkemmin rahaston avaintietoasiakirjassa ja rahastoesitteessä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoittajan tulee tutustua rahaston avaintietoasiakirjaan, rahastoesitteeseen, sääntöihin ja hinnastoon, jotka ovat saatavilla kunkin rahaston sivulta. Rahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen salkunhoito on ulkoistettu UB Omaisuudenhoito Oy:lle.